Word een organisatie met veerkracht voor de toekomst
DownloadDe zakelijke wereld verandert, voor markten, bedrijven én personen.
In de nasleep van de pandemie worden we geconfronteerd met een aanzienlijke economische onzekerheid. De demografische samenstelling van ons personeelsbestand verandert – met het aantal 60-plussers dat van 12,3% van de wereldbevolking naar 16,4% stijgt in 2030 (ONS). We lijden aan welvaartsziekten – naarmate het BBP van een land stijgt, neemt ook het aantal gevallen van niet-overdraagbare ziekten, zoals diabetes type 2 en kanker, toe (WHO). En de nieuwe factoren stress, isolement en ongelukkig zijn, hebben geleid tot verhoogde niveaus van angst (Scientific American, WEF). De coronacrisis heeft deze onzekerheden versterkt, waardoor voor mensen wereldwijd een onzichtbare dreiging realiteit is geworden.
Maar een veerkrachtige organisatie kan in deze tijden een bron van zekerheid zijn en een doel geven; een plek waar medewerkers bescherming zoeken en waarmee ze zich verbonden voelen. Werkgevers zijn gewend te investeren in secundaire arbeidsvoorwaarden en zorgverzekering als middelen om het juiste talent aan te trekken en vast te houden. Tegenwoordig verwachten medewerkers en de maatschappij echter mogelijkheden die op een hoger niveau op hun behoeften zijn afgestemd, van sociale vitaliteit tot professionele ontwikkeling en mentale groei. Zij die wel investeren in hun teams, profiteren daar mogelijk nog meer van.
In maart 2020 ondervroegen we werkgevers en medewerkers uit heel Europa, om inzicht te krijgen in de voorwaarden, verwachtingen en de impact van betekenisvolle gezondheids- en vitaliteitsinitiatieven bij medewerkers. We laten ook zien hoe werkgevers reageerden op de coronapandemie – en onthullen de strategieën die veerkracht bewerkstelligen.
Er is een ‘perfect storm’ ontstaan, een combinatie van volatiliteit en onzekerheid die moeilijk te beheersen is. De resultaten zijn vaak dubbelzinnig en een uitweg is lastig te vinden. Dit kan veel stress veroorzaken. Bedrijven kunnen een veilige haven zijn, een baken in de storm, waar mensen samen kunnen werken om moeilijke tijden te doorstaan.
Bas van der Tuyn – Manager for Propositions & Business Development, Aon Health Solutions
De vijf pijlers van vitaliteit.
Slim en strategisch investeren in de gezondheid en vitaliteit van medewerkers is meer dan goede bedrijfsvoering; het is een kans om hen – en de organisatie – te laten bloeien.
Organisaties die hun medewerkers empoweren door het bevorderen van sociale contacten, een ondersteunend werkklimaat en goede programma’s voor professionele ontwikkeling, zijn beter in staat om vitaliteitsstrategieën een wezenlijk onderdeel te laten zijn van de uitdagingen waarmee de organisatie geconfronteerd wordt. Hun medewerkers zijn gelukkiger, zelfverzekerder, hebben een hoger mentaal energieniveau en zijn eerder productief en loyaal aan hun bedrijven. Aan de basis van elk groeiend, veerkrachtige organisatie ligt niet alleen begrip van de vijf pijlers van vitaliteit- emotioneel, fysiek, financieel, professioneel en sociaal, maar ook een strategie om binnen de organisatie in deze pijlers te voorzien. Het is niet voldoende om mensen te vragen veerkracht te tonen; organisaties moeten zelf een cultuur van veerkracht creëren.
Bent u benieuwd hoe andere EMEA organisaties er in slagen de veerkracht van medewerkers te vergroten? Vul hieronder uw gegevens in om u aan te melden voor het rapport.
Download
Download - Word een organisatie met veerkracht voor de toekomst