Wat is Mitigate?
Naarmate het cyberrisico steeds verder evolueert, moet de verdediging van een organisatie ook meebewegen. Risicobeheermaatregelen in cyberbeveiliging strekken zich uit over mensen, processen en technologie. Het mitigeren van risico's op het gebied van cyberbeveiliging helpt een organisatie risico's te beheersen door zorgvuldig beveiligingsmaatregelen - procedures, beleid of mensen - te implementeren en te verbeteren om veilig te blijven.
Mitigatie in cyberbeveiliging helpt risico's te beheersen, incidenten te voorkomen en de impact van incidenten te reduceren. Het vermindert de risico's door strategieën, processen en tools te definiëren en te implementeren op een meetbare manier die is afgestemd op de risico's waarmee uw bedrijf wordt geconfronteerd. Wanneer een plan voor het mitigeren van beveiligingsrisico's is afgestemd op de standaarden binnen de sector, kan een mitigatieplan voor cyberrisico’s bedrijven helpen bij het definiëren van haalbare, kwantificeerbare doelen voor de verbetering van maatregelen. Met dit plan kunnen organisaties deze doelstellingen beter behalen en hiaten tussen cyberverzekeringsvereisten en het beveiligingsbeleid van de organisatie aanpakken.
Wanneer moet u mitigeren?
Bedrijven zijn niet statisch, en een mitigatiestrategie dus ook niet. Organisaties moeten voortdurend mitigeren, beoordelen en herhalen, en begrijpen dat zowel interne als externe drijfveren de beslissing om te mitigeren kunnen beïnvloeden.
Een plan voor het mitigeren van beveiligingsrisico's is regelmatig nodig om redenen van compliance en verzekerbaarheid, de noodzaak om het vertrouwen van de klant te waarborgen of door zakelijke veranderingen. Van organisaties wordt verwacht dat ze een datagestuurde strategie leveren die voldoet aan de verwachtingen van de markt en de regelgeving.
Wat zijn veelgebruikte mitigatiemethoden?
Mitigeren maakt gebruik van de resultaten van evaluaties die zijn uitgevoerd tijdens een cyberbeveiligingsassessment, ook wel bekend als de Assess-fase in Aon's Cyber Loop. We geven prioriteit aan strategieën om hiaten en zwakheden in de maatregelen aan te pakken en af te stemmen op meetbare sectorstandaarden en kaders, bijvoorbeeld NIST (National Institute of Standards & Technology).
We presenteren onze bevindingen en aanbevelingen binnen het Return on Security Investment (ROSI)-raamwerk van Aon, een datagestuurd model. We verzamelen gegevens over het geschatte potentiële verlies, de risicobeperking en de kosten van de oplossing om te bepalen wat de potentiële financiële impact van een significante cyberaanval is en welk budget nodig is om het risico te mitigeren. Dit alles helpt om weloverwogen beslissingen te nemen over investeringen in cyberbeveiliging.
Hoe Aon kan helpen
Aon maakt gebruik van meer dan 20 jaar ervaring in het leveren van cyberoplossingen in verschillende domeinen om het cyberrisico van uw organisatie af te stemmen op de unieke, zakelijke context. Zelfs organisaties van dezelfde grootte, in dezelfde regio en binnen dezelfde branche zullen met verschillende cyberrisico's te maken krijgen. Het team van Aon bestaat uit technisch bekwame professionals en bewezen leiders op het gebied van bedrijfsverandering. We begrijpen hoe we mitigatieprogramma's moeten leiden en implementeren en hoe we ons werk moeten afstemmen op beveiligingsrisicobeheer, verzekerbaarheid en balansdoelstellingen.
Onze gespecialiseerde kennis op het gebied van Cyber Insurance, Security Advisory, Testing, Intelligence en Incident Response (IR) onderscheidt ons. Met onze datagestuurde aanpak kunnen we beter adviseren over risicoprioritering, en helpen we u uw totale kosten van cyberrisico's te kwantificeren om complexe beslissingen over beveiligingsinvesteringen te nemen.
We are in the business of better decisions.