Nederlands | Français Belgium

SmartReward integreert 28 mogelijkheden voor flexibele verloning in één tool

 
 

Diegem, 23 oktober 2017 – Minstens 70% van de Belgische werknemers wil een flexibel loonpakket, maar verscheidene HR-studies tonen aan dat maar een kleine minderheid (20%) over die mogelijkheid beschikt. Voor werkgevers blijkt de bijkomende administratie vaak een stevige rem om flexibele verloning ook daadwerkelijk in te voeren. Daarom komen Aon en PwC met SmartReward op de markt. “Dankzij SmartReward kunnen werknemers op een eenvoudige manier hun cafetariaplan samenstellen. Daarbij zien ze ook meteen wat de mogelijke financiële gevolgen zijn van een bepaalde keuze, waardoor ze de juiste beslissing kunnen nemen", vertelt Mathias Loose, expert in HR Solutions bij Aon.

De voordelen van flexibele verloning zijn bekend: het zorgt er onder meer voor dat werknemers gemotiveerder zijn én langer aan boord blijven – niet onbelangrijk gezien de “War for Talent” die momenteel woedt. Van een mobiliteitsbudget tot het kopen van extra vakantiedagen of korting op een fitnessabonnement: de mogelijkheden tot flexibele verloning zijn eindeloos. SmartReward integreert standaard 28 mogelijkheden voor flexibele verloning. Bij de integratie wordt niet alleen rekening gehouden met de arbeidsrechtelijke, fiscale en sociale regels, maar ook met de operationele en administratieve limieten die het bedrijf zélf aankan.

Voordelen vergelijken
SmartReward van Aon, dat wordt aangedreven door de know-how van PwC, doet barrières verdwijnen. HR-technologie maakt het mogelijk om de administratie bij de werkgever aan te pakken, onder meer door een automatische koppeling met de benefit provider, payroll administratie en de ondersteuning door helpdesk-faciliteiten.

Werknemers kunnen op SmartReward aanvinken hoe ze flexibel beloond willen worden – en dat binnen een vooraf door het bedrijf afgebakend budget. "Wanneer je als medewerker een aantal opties hebt aangeduid, krijg je meteen te zien wat de financiële impact is van je beslissingen. Op die manier kunnen werknemers de verschillende mogelijkheden vergelijken", vertelt Bart Van den Bussche, expert flexibele verloning bij PwC.

Die personalisatie is nodig, zodat iedereen de opties kan kiezen die het best bij zijn persoonlijke omstandigheden aansluiten. Zo wil een jonge werknemer vaak over opleidingsmogelijkheden en over een zelf gekozen smartphone kunnen beschikken – terwijl een dertiger soms meer tevreden is met een bedrijfswagen of kinderopvang. "Medewerkers van alle leeftijden willen vandaag meer zeggenschap over hun tijdsbesteding én verloning. Met deze tool bieden we een antwoord op die complexe situatie in onze maatschappij. We reiken werknemers als het ware een totaaloplossing aan", vertelt Mathias Loose van Aon.

Samenwerking voor cafetariaplanstrong>
Aon, de toonaangevende internationale adviseur op het vlak van aanvullende personeelsvoordelen, werkte voor SmartReward samen met PwC. Het consultancy-bedrijf zorgt voor de complete wettelijke analyse en zet deze om in concrete acties en implementatie. Zo maakt PwC’s knowhow het onder meer mogelijk om de vergelijkende berekeningen voor en na bepaalde keuzes van werknemers weer te geven, zodat ze de impact van eventuele beslissingen meteen kunnen inschatten.

Aon zorgt dan weer voor de adviezen omtrent de voordelen, de aanbiedingen op het vlak van verzekeringen, andere benefits én het integrale beheer van het platform. "Die complementariteit tussen de onafhankelijke entiteiten van Aon en PwC creëert een grote meerwaarde voor klanten. Vandaar dat we de beslissing hebben genomen om samen te werken inzake flexibele verloning. SmartReward is daar een mooi resultaat van", besluit Loose.