Gewaarborgd inkomen bij arbeidsongeschiktheid
Een aanvullend vervangingsinkomen bij arbeidsongeschiktheid maakt deel uit van een competitief salarispakket
In tien jaar tijd is het aantal langdurig zieken in België met 70% gestegen. De veroudering van de actieve bevolking, de stijging van de pensioenleeftijd en het toenemend aantal burn-outs liggen aan de basis van deze zorgwekkende evolutie.
Langdurig niet werken is ook schadelijk voor de financiële gezondheid van de betrokken werknemer. In geval van langdurige arbeidsongeschiktheid betaalt de Belgische sociale zekerheid een beperkte tussenkomst aan de betrokken werknemer. Deze vergoeding is vaak ontoereikend en een aanvullend vervangingsinkomen via de werkgever wordt meer en meer een vaste waarde in een competitief salarispakket.
Een proactieve aanpak en een degelijk re-integratiebeleid voeren zijn belangrijk, maar hoe doe je dat? Langdurige afwezigheid heeft immers naast de directe financiële invloed ook een grote onrechtstreekse impact op het bedrijf. De effecten hiervan zo klein mogelijk houden is dan ook een uitdaging waar meer en meer bedrijven actief aan werken.
Sociale zekerheid: ontoereikend
In geval van arbeidsongeschiktheid door ziekte of privé-ongeval biedt de Sociale Zekerheid een beperkte tussenkomst. Klik hier om alle details te lezen.
Collectieve verzekering gewaarborgd inkomen
De bedoeling van een collectieve verzekering gewaarborgd inkomen is de wettelijke vergoeding aan te vullen en te vervolledigen tot een loon dat als vervangingsinkomen beschouwd kan worden
Een degelijk financieel opvangnet als vervangingsinkomen aanbieden als aanvulling op de beperkte sociale zekerheid is een aantrekkelijk extralegaal voordeel voor uw werknemers.
Opgelet! Een contract “collectieve Invaliditeitsverzekering “blijft vaak in de kast liggen tot er iets voorvalt en dan blijkt dat de inhoud niet beantwoordt aan uw doelstellingen. Wacht niet met de controle tot het te laat is!
Aon denkt met u mee en werkt oplossingen op maat uit
Welke mogelijkheden bestaan er op de markt en hoe kan je als werkgever het ingewikkelde kluwen van kleine juridische lettertjes over uitsluitingen en beperkingen in het vakjargon van de verzekeraar ontwarren?
Hoe kan je de risico’s voor de werknemer beperken en er bijvoorbeeld voor zorgen dat bij langdurige arbeidsongeschiktheid de overlijdensdekking voor de werknemer niet door de verzekeraar wordt stopgezet?
Het uitgebreid team van benefit medewerkers volgt de nieuwe wetgeving en de markttendensen reeds jaren op de voet. Met hun uitgebreide kennis analyseren zij het aanbod van de verzekeraars.
Elk project start met een perfect begrip van uw behoeften. Een gedegen collectief contract “gewaarborgd inkomen” houdt rekening met uw sociale, fiscale en budgettaire doelstellingen
Als wereldwijde marktleider kunnen wij u ook internationaal ondersteunen en begeleiden om de benefits af te stemmen op een internationaal beleidsplan.
Om het vertrouwen en de loyaliteit van uw werknemers te vergroten, communiceert u ook best over de bestaande waarborgen. Ook hierbij zal Aon u graag bijstaan. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een presentatie bij u op kantoor.