Nederlands | Français Belgium

Fleet Prevention Newsflash

 

Maak je auto winterklaar

De herfst is in het land. Hevige regenbuien en vallende bladeren zorgen voor natte en gevaarlijke wegen. Dankzij nieuwe technologieën en grondstoffen zijn winterbanden niet alleen uitermate geschikt voor gebruik tijdens winterse omstandigheden, zoals de reis naar de wintersportgebieden, maar vooral ook in het Belgische klimaat. Toch bestaan er nog steeds heel veel misvattingen. We zetten ze even op rijtje.

 

Fleet Prevention

 

“Nieuwe zomerbanden zijn veilig genoeg”
Zomerbanden zijn ongeacht hun profieldiepte per definitie veel minder geschikt voor winters weer. Winterbanden bieden wegens de speciale samenstelling van het rubber ook op een glad of nat wegdek een betere grip en verhogen dus aanzienlijk de veiligheid.

“Met winterbanden kan ik niet zo snel rijden”
Je kunt met ‘moderne’ winterbanden even snel rijden als met zomerbanden. De maximumsnelheid hangt af van het snelheidssymbool van de band. Maar hoe dan ook; pas je snelheid altijd aan de weersomstandigheden aan, ongeacht of je met winterbanden of zomerbanden rijdt.

“Bij ons sneeuwt het niet (vaak), dus heb ik geen winterbanden nodig”
Sneeuw is niet het enige dat telt bij de keuze voor winterbanden. Zodra de temperatuur onder zeven graden Celsius komt presteren winterbanden al beter dan gewone banden. Winterbanden blijven altijd elastisch en flexibel door hun speciale rubbersamenstelling en profielopbouw.

“Ik heb ABS, dat is toch voldoende in de winter”
Zelfs de modernste en beste uitrusting laat het afweten wanneer de banden niet aan de situatie op de weg aangepast zijn. De banden zijn immers het enige contact met het wegdek en zijn dus van levensbelang!

“Ik kan mijn zomerbanden nergens kwijt als ik winterbanden laat monteren”
Veel banden- en autoservicebedrijven bieden de mogelijkheid om zomer- of winterbanden op te slaan via bandenopslag.

“Winterbanden zien er niet aantrekkelijk uit”
Winterbanden kunnen probleemloos op aluminium velgen gemonteerd worden – en ook het profiel mag gezien worden (vaak 5-spaaks modellen)!

“Voor die paar dagen per jaar loont het niet de moeite om op winterbanden te gaan rijden”
Als we alle dagen optellen waarop het sneeuwt, vriest en ijzelt, dan komen we al op meer dagen uit dan enkele tientallen dagen per jaar. Maar ook bij heftige regenval en vallende bladeren zorgt het diepere profiel voor beter grip op het wegdek. Mocht je slechts in een korte periode tijdens winterse omstandigheden een eind moeten rijden, dan kun je er eventueel voor kiezen om winterbanden te huren.

Boek nu je afspraak!

Omdat het gebruik van winterbanden efficiënt wordt vanaf temperaturen onder de 7°C, is de aangewezen periode voor het gebruik van winterbanden van 1 oktober tot 30 april. Wij raden aan tijdig een afspraak te maken met de bandencentrale, want bij de eerste echte koude of het eerste sneeuwvlokje stromen de aanvragen massaal binnen en ontstaan er lange wachttijden.

 

We wensen je alvast een veilige reis!