Netherlands

Welke lessen zijn er te leren uit de coronapandemie?

 

Download de 10 tips

De coronacrisis heeft een enorme impact op het bedrijfsleven. Bedrijven moeten zich aanpassen aan de nieuwe situatie om ervoor te zorgen dat de organisatie blijft draaien. Dit vereist veel flexibiliteit en weerbaarheid van organisaties.

De ervaringen van Nederlandse bedrijven bij het beschermen van continuïteit voor en na COVID-19

Aon Nederland hield een kwalitatieve steekproef onder relaties om te peilen hoe zij zijn omgegaan met de gevolgen van de coronacrisis, wat hun leermomenten voor een toekomstige crisis zijn en hoe zij er nu voorstaan. Hieronder leest u een aantal belangrijke bevindingen:

  • Slechts 3% antwoordden goed voorbereid te zijn geweest, omdat zij het pandemie-scenario hadden uitgewerkt binnen hun continuïteitsplan en daar ook voldoende mee geoefend hadden.
  • Maar liefst 80% leed onder de uitval van communicatievoorzieningen
  • De helft geeft aan dat niemand binnen het hoger management expliciet verantwoordelijk is, maar dat dit wel wenselijk zou zijn.

Continuïteit tijdens en na de coronacrisis

De top 3 continuïteitsrisico's die de grootste bedreigingen voor de levering van belangrijke producten en/of dienstverlening vorm(d)en.

1. Uitval van communicatievoorzieningen
(telefoon, mobiel, intra- en internet)
82%
2. Uitval personeel 65%
3. Uitval of niet toegankelijk zijn van belangrijkste locatie (s) 53%
3. Uitval klant of leverancier (cyber, calamiteit, faillissement, lock-down) 53%
 

Download de 10 tips

Weten hoe u de continuïteit van uw bedrijf beschermt in tijden van crisis? Lees dan onze ‘10 tips over bedrijfscontinuïteit in de tijd van corona’. Wanneer u uw e-mailadres invult in onderstaand formulier, ontvangt u direct de 10 tips in uw inbox.

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.